KORSZAKALKOTÓ MŰVÉSZ

Plácido Domingo napjaink egyik legjelentősebb művésze, akit a nemzetközi sajtó olyan jelzőkkel illeti, mint "az opera királya", a "zene reneszánsz alakja”. Repertoárja több mint 140 szerepet, és több száz felvételt – beleértve hang és filmanyagokat, teljes operaelőadásokat – tartalmaz. 21 alkalommal állt színpadra a Metropolitan Opera évadnyitó előadásain, túlszárnyalva ezzel Caruso 1999-es rekordnak számító 17 fellépését.

A világsztár több mint 500 operaelőadást, szimfonikus koncertet vezényelt többek között a Metropolitan Opera, a Covent Garden, a Vienna Staatsoper, a Los Angeles Opera dalszínházakban. Nagy sikerrel dirigálja a bécsi Filharmonikus Zenekar, a londoni Szimfonikus Zenekar és a berlini Filharmonikus Zenekar együtteseket.

Plácido Domingo az Europa Nostra, valamint az International Federation of the Phonographic elnöke és a National YoungArts Foundation tagja. Korábban a Washington Nemzeti Opera, jelenleg pedig a Los Angeles Opera vezérigazgatója. Munkásságát számos jelentős kitüntetéssel, díjjal is elismerték, többek között: Presidential Medal of Freedom, Kennedy Centre Honoree, Commandant of the Legion of Honor, Honorary Knight of the British Empire.